Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:768974
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.10.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Covid-19 pandēmija ir lielā mērā šķēlusi Latvijas sabiedrību vakcinēšanās periodā. Mediju komentāru sadaļās novērojamas viedokļu atšķirības un spraigas uzskatu cīņas par notiekošo valstī. Interesantus datus parāda SKDS pētījums, kurā var novērot, ka vairāk nekā puse sabiedrības neuzticas politiķu vērtējumiem, kā arī sabiedriskajiem medijiem. Tā vietā visaugstākā uzticība ir ārstu un zinātnieku teiktajam (60% un 49%), bet uzreiz pēc tam seko ģimenes locekļu teiktas (45%) (LTV raidījums “Aizliegtais paņēmiens” 2021b). Lielā daļā diskusiju starp tiem, kas ir par un pret vakcīnu, ir novērojama agresija un dusmu izlāde, kas negatīvi ietekmē pandēmijas procesus.
Ja mēs vēlamies panākt lielāku vakcinācijas aptveri, tad vienīgais veids ir atbilstoša komunikācija, agresija un piespiedu vakcinēšanās nepalīdzēs. Realitātē liela daļa sabiedrības ir neziņā par vakcinācijas specifiku dezinformācijas dēļ, jo katru dienu mediju vidē parādās saturs par vakcīnu negatīvajām pusēm. Cilvēkiem ir jāizskaidro, ka vakcīnas nav eksperimenta stadijā un pētījumi par tās blakusefektiem ir beigušies, pirms tā kļuva pieejama plašām sabiedrības masām. Vakcīnas primārais mērķis ir hospitalizācijas un nāves riska mazināšana, tāpēc to ir īpaši svarīgi izdarīt tiem, kas to var, jo starp mums ir cilvēki, kas nedrīkst vakcinēties veselības apsvērumu dēļ. Tāpat mediju telpā parādās ziņas par iespējamu trešo vakcīnas devu, kas vēl vairāk samazinātu pandēmijas apmērus. Šajā aspektā svarīgi atcerēties, ka prioritāte ir primārā vakcinēšanās, jo tā jau krietni samazina saslimšanas riska faktorus, tikai vēlāk vajadzētu domāt par papildus darbībām.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация