Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:164220
 
Оценка:
Опубликованно: 02.06.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Anna Freida (Zigmunda Freida meita) bērnu psihoanalīzes pamatlicēja. Analizēja un pētīja bērnus balstoties uz rotaļlietām un spēlēm. Viņa izstrādāja jaunus paņēmienus, kā palīdzēt bērniem, jo pēc viņas uzskatiem, viņiem bija nepieciešama atšķirīga psiholoģiska ārstēšana nekā pieaugušajiem. Bērnos ieviesa harmoniju, nepieņēma negatīvo izjūtu.
Ego psiholoģijas pamatlicējs Eriks Eriksons ir vienīgais profesors ar vidusskolas izglītību. Viņu vairāk interesēja sabiedrības ietekme uz cilvēka attīstību, adaptācijas procesu norisi. Psihoanalīzes teorijā sekoja cilvēka psiholoģiskās attīstības analīze visā dzīves gaitā, runa par ego attīstību, psiholoģiskie jaunveidojumi un krīzes katrā dzīves periodā, kā arī bērna attīstība konkrētā sabiedrībā. Neirozes teoriju izveidoja Karena Hornija. Viņa izstrādāja veselīga cilvēka personības attīstības modeli, lai izprast iekšējos konfliktus. Hornija strādāja ar sieviešu psiholoģijas izpēti. Harijs Steks Salivans ir starppersonu psihoanalīzes radītājs. Tāpat kā Hornija, koncentrējās uz sociālajiem, nevis instinktīvajiem faktoriem. Balstījās uz cilvēku mijiedarbības nozīmi personiskajā attīstībā, identitātes, personības radīšanā un tās paplašināšanos. Tika minēti tikai daži pazīstamie psihoanalītiķi, tomēr jāatceras, ka “fundaments” pieder psihoanalīzes “tēvam” Zigmundam Freidam un joprojām attīstās pateicoties viņam.
Viss turpina attīstīties un arī psihoanalīze nestāv pagājušā gadsimtā. Visā pasaulē tai pievērš ļoti lielu uzmanību, iesaistoties vairākos eksperimentos un jauno teoriju atklāšanā. Mūsu valstī pašlaik tā nav tik aktuāla, lai veiktu zinātniskus pētījumus, tomēr tā ir pazīstama. Psihoanalīze ir ļoti efektīva psiholoģiska ārstēšana, kas uzlabo daudzu cilvēku dzīvi. Psihoanalītiskās terapijas veikšana var palīdzēt mums labāk izprast sevi un pārvarēt savas grūtības. No psihoanalīzes neizvirza diagnozi, bet izvirza savus mērķus, īstenošanu, attīstību, dzīves plānus un iepazīšanās ar sevi.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация