Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:457824
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 14 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Secinājumi
Kā veselos, tā slimos cilvēkus raksturo ļoti daudzas mīmiskas un valodiskas izpausmes un domveidojumi, kas līdz šim nav bijuši psiholoģijas izpētes priekšmets, jo tajos tika saskatītas vienīgi organisko traucējumu sekas un dvēseles aparāta funkcijas anormālie rezultāti. Kā piemērs, šeit var minēt veselo cilvēku kļūdīšanās (pārteikšanas, pārrakstīšanas, aizmiršana), simptomātisko rīcību un sapņus, neirotisko cilvēku krampju lēkmes, delīriju, vīzijas, uzmācīgas idejas un darbības. Šie fenomeni – ja vien tie, tāpat kā kļūdīšanās, nepaliek nepamanīti – norāda uz patoloģiju un ir vērsti uz to, lai tiem rastu fizioloģiskus skaidrojumus, kas pašreiz nekādā ziņā nav pietiekami. Turpretim psihoanalīzei ir izdevies pierādīt, ka to visu var padarīt saprotamu un saistīt ar mums pazīstamajiem psihiskiem procesiem, pieņemot, ka šiem fenomeniem ir tīri psiholoģiska iedaba. Tādējādi psihoanalīze ir gan ierobežojusi fizioloģisko domāšanas veidu, gan arī atkarojusi psiholoģijai lielu patoloģijas jomu.
Dažreiz šķiet, ka veselajam saprātam nav vietas psihoanalītiskajā teorijā, un tāpēc pārāk bieži tiek veikti neatbilstoši un nepatiesi pieņēmumi. Grūti pieņemt, ka visas garīgās problēmas izriet no jautājumiem, kas attiecas uz seksa aspektiem, piemēram, neatrisinātiem Edipa un Elektra kompleksiem.
Neskatoties uz psihoanalīzes vājībām, teorijai ir daudzas stiprās puses, kas ir ārkārtīgi nozīmīgas. Pirmkārt, psihoanalīze ir teorija, kuru nevajadzētu ignorēt. Tā kā psihoanalīze tika izstrādāta 19. gadsimta otrajā pusē un joprojām tiek uzskatīta par ticamu un efektīvu garīgo slimību ārstēšanas metodi, tas liecina, ka nozīmīgas teorijas daļas ir precīzas. Otrkārt, psihoanalīze ir zinātniska teorija, pateicoties faktam, ka tā ir viltojama un faktiski ir pierādīta kā nepatiesa, jo citas ārstēšanas metodes ir izrādījušās efektīvas. Treškārt, psihoanalīze ir visaptveroša, to var izmantot praktiski un satur derīgus argumentus.
Psihoanalīzi kā priekšmetu bagātina un vitalizē analītiķi, kuri spēj iesaistīties kritiskās un konstruktīvās sarunās ar citām disciplīnām.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1390977
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация