Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:950155
 
Оценка:
Опубликованно: 05.05.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

20. gadsimtā zinātnieku uzmanība tiek vērsta uz tādu sabiedrības apziņas formu kā stereotipi. Viens no galvenajiem zinātniekiem šajā jomā bija V. Lipmans, kurš apšaubīja neatkarīgas sabiedriskās domas esamību kā neatkarīgu parādību. Lipmans, izpētījis attiecības starp sabiedrisko viedokli un sociālajiem stereotipiem, nonācis pie secinājuma, ka sabiedrības viedoklis daudzos jautājumos sastingst stereotipa veidā, kas notiek ar ievērojamu plašsaziņas līdzekļu līdzdalību.
20. gadsimtā jāatzīmē vel vienu nozīmīgu personu vācu pētnieci Elizabete Noelle- Neimane kura atklāja ļoti svarīgu “Klusuma spirāles” teoriju. Šīs teorijas būtība ir indivīda viedokļa nomākšana, ja tas netiek apstiprināts vai ir pretrunā ar vispārpieņemtajiem uzskatiem, kas raksturīgi sociālajam vairākumam. Īpaša "klusuma spirāles" izpausme ir indivīda pievienošana visplašāk izplatītajam viedoklim, ja nav viņa paša viedokļa par jebkādiem jautājumiem, kurā ir maksimālais nesēju skaits. Piemēram, mazu, aktīvu grupu pausts viedoklis var tikt izveidots un apstiprināts par dominējošo viedokli situācijā, ja vairākuma viedokļa aktīvākie pārstāvji klusē.
Var secināt, ka ar katru jaunu pētnieku kurš pētīja sabiedrisko viedokli var redzēt pakāpenisku attīstību un daudzpusību. Attīstība notiek ne tikai pateicoties jaunām idejām jeb katra individuāla pētnieka orientācijas un specifikas, bet lielu nozīmi spēle pasaules attīstība. Piemēram, paradās mediji, jaunas tehnoloģijas kas palīdz pētījumos un dod jaunas iespējas pētīt publiku viedokli. Var secināt to, ka dominējošā pētniecības attieksme nosaka konkrēta autora zinātnisko orientāciju uz dažādiem pētāmās parādības aspektiem, ietekmējot pētījuma terminoloģisko specifiku. Publiskā viedokļa nozīme vēsturē ir ļoti liela un ietekmīga. Pateicoties teorētiķiem mēs varam redzēt kā tas mainījās un attīstījās laiku gaitā kādu un cik lielu lomu tā spēlēja vēsturē.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация