Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:522909
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.08.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Iepazīstoties ar RNP raksturīgo dabas ainavu un kultūrainavu, nācās secināt, ka Rāznas ezerā un tā apkārtnē ir daudz aizsargājamo dzīvnieku un augu sugas, kas padara šo vietu unikālu un pievilcīgu gan tūristiem, gan arī vietējiem iedzīvotājiem, tomēr tajā pašā laikā saredzu perspektīvas, kas ļautu parkam vēl vairāk attīstīties. Pirmkārt, lai palielinātu ainavas estētisko vērtību, uzskatu, ka nepieciešams veikt dažādus apsaimniekošanas pasākumus parka teritorijā, piemēram, ainavisko pļaušanu, skatu atvēršanu uz pauguriem un ezeriem, taku veidošana caur mežiem utt. Nenoliedzami, ka Rāznas nacionālais parks var lepoties ar bagātīgu dabas un kultūras mantojumu, kam piemīt augsts tūrisma un rekreācijas potenciāls, tomēr tādi trūkumi kā nepietiekami organizēta pakalpojumu sistēma, līdz galam neattīstīta infrastruktūras sistēma(informācijas stendi, stāvvietas, atpūtas vietas), kā arī mērķtiecīgas tirgvedības politikas trūkums liedz parkam iemantot vēl lielāku popularitāti tūristu vidū. Uzskatu, ka RNP ir visas iespējas attīstīties, taču nepieciešama plānveidīgāka un veiksmīgāka apsaimniekošanas politika, kas būtu vērsta uz parka ainavisko vērtību izcelšanu. Noslēguma vēlos sacīt, ka RNP kā Latgales dabas un kultūrainavas atspulgs vienlaikus reprezentē visas Latvijas dabas ainavas skaistumu un unikalitāti, tās daudzšķautņaino un daudzveidīgo būtību, tādēļ uzskatu, ka mums katram jāmācās novērtēt savas zemes bagātības, tās cenšoties kopt un sargāt. Kā reiz sacījis izcilais latviešu rakstnieks Jānis Jaunsudrabiņš, tad:
„Visus mūs vieno dabas varenums un skaistums, saule, gaiss, zeme un ūdens, kas mūžam atjaunojas un atjauno.”/J. Jaunsudrabiņš/

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1387102
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация