Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:287807
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.10.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kino industrijas kontrole bija ļoti viegls process, jo tā sastāvēja no nedaudziem lieliem uzņēmumiem, kas bija dārgo izmaksu dēļ. UFA kinostudijas drīz sāka atbrīvoties no darbiniekiem, kas bija ebreji, kā arī pārtrauca kontaktu ar ebreju aktieriem. 1933.g. 14. jūlijā tika nodibināta Reiha filmu kamera, kas uzraudzīja kino industriju ikdienā un pāredzēja visas tās darbības. Tika kontrolēta visa kino sfēra un strikto noteikumu iespaidā daudzi devās uz ārvalstīm. Savukārt, radio bija ļoti populārs un nozīmīgs saziņas līdzeklis un tas atradās sabiedriskajā īpašumā. Gebelss to uzskatīja par vismodernāko un vissvarīgāko masu ietekmēšanas instrumentu. Radio tika kontrolēts un tas atradās divu reihskomisāru rokās. Tas diezgan ātros tempos pārņēma avīzes un likvidēt oficiālo komunistisko un sociāldemokrātisko presi bija viegli. Cenzūrai pastiprinoties tikai retais rakstnieks varēja rādīt kvalitatīvus darbus Vācijas ietvaros.
Starp karu periods Vācijā bija ļoti cieši kontrolēts. Kultūras jomas un citi masu komunikācijas līdzekļi tika stingri ierobežoti. Vācija dienas avīžu skaits bija milzīgs un, lai mazinātu nevēlama viedokļa paušanu, tika likvidēta sociāldemokrātiskā prese. Hitlera kultūras revolūcijas kodols bija ebreju likvidācija no ikdienišķās telpas un kultūras jomas, kas rezultējās ar kulturālu Vācijas pārveidi. Daudzi jomu pārstāvji un organizācijas pakļāvās jaunajai valsts idejai, atbrīvojot ebrejus un idejas oponentus no amatiem. Nacionālsociālistu nākšana pie varas un tās nelikumīgais raksturs padarīja to par politiskās sistēmas revolucionāru apvērsumu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация