Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:734555
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.03.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tomēr Baliana iedvesmojošā runa nespēja uzveikt musulmaņu armiju. Pēc vairāku dienu aplenkuma Balians un Saladīns nonāk pie vienošanās, kas paredz daļu no Jeruzalemes iedzīvotājiem atbrīvot par attiecīgu samaksu, tomēr Balians nespēj savākt līdzekļus arī nabadzīgo cilvēku glābšanai, tāpēc no aptuveni 20 000 nabadzīgākajiem iedzīvotājiem tika izglābta aptuveni trešdaļa, pārējie - paverdzināti. Filmā šie skaitļi nav uzsvērti, taču gala rezultāts ir vienāds - tūkstošiem cilvēku dodas prom no Jeruzalemes jaunas dzīves meklējumos.
“Debesu valstība”, kaut arī vairākkārt novirzās no vēsturiskiem faktiem, pieliekot vai noņemot vēsturiskas personas, izpušķojot vai tieši otrādi – nomelnojot kādu aspektu, tomēr var dot gana labu izpratni par tiem laikiem. Vislabāk filma spēj atveidot tieši politiskās un kara situācijas, kas lielākoties palikušas neskartas. Lielākās problēmas rada vispārīgais priekštats par vidusmēra attīstīto viduslaiku cilvēka dzīvi, nereti to padarot drūmāku kā tā patiesībā bija. Un šis drūmums ļoti kontrastē ar musulmaņu pasauli, kas izcelta kā daudzreiz civilizētāka kā kristīgā. Taču, skatoties uz vizuālo izpildījumu cīņās un arī Jeruzalemes aristokrātiju, var saskatīt daudz patiesu vēsturisku faktu, kas ieslēpti kontekstā. Ja cilvēks šo filmu skatās ar kritisku prātu, kaut nelielu izpratni un spēju šādas filmas faktus neuztvert kā pilnīgi patiesus, tad “Debesu valstība” ir labs sākumpunkts, ar kuru sākt viduslaiku pasaules izpēti.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация