Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:213648
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.01.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pievēršoties operācijai, var noskaidrot, ka tobrīd (arī filmā) problēmas ar aklo zarnu tiek raksturota kā “sānu slimība ”. Vārds apendicīts parādās tikai pēc 500 gadiem. Skatoties no bioloģiskā un anatomiskā faktora – lai veiktu šāda veida operāciju nepieciešama invazīva ķirurģija, lai tādu veiktu nepieciešamas labas anatomiskas zināšanas. Pat pieņemot, ka tās Roberts būtu guvis veicot autopsiju līķim, bet no kurienes viņam bija iespējams uzzināt par to, ka tieši izņemot aklo zarnu iespējams labot šo vainu? Kā risināt lielo asins zudumu problēmu? Šo zināšanu trūkumam var pieskaitīt arī opija izmantošanu anestēzijai.
Viens no patiesajiem faktiem ir Ibn Sina pastāvēšana. Šāds personāžs figurē ap 10. gadsimtu Persijas impērijā. Viņš patiešām ir bijis ārsts, domātājs, astronoms, pārzinājis citas zinātnes, tai skaitā, matemātiku. Sarakstījis vairākas grāmatas par medicīnu. Jāpiebilst, ka pārējie galvenie personāži ir izdomāti.
Taisnība ir arī par Lielo Seldžuku impēriju. Seldžuku impērija ir pastāvējusi no 11. līdz 14. gadsimtam. Tie pārstāvēja sunnītu musulmaņu Seldžukīdu dinastiju. Šī impērija bija veikusi lielus iekarojumus Tuvajos austrumos. Tiek uzskatīts, ka šī impērija ir aizsākums mūsdienu Turcijai. To galvenā mītnes vieta arī bija Isfahāna.
Roberts Kols atgriežoties Anglijā dibina savu hospitāli. Šis fakts ir pilnīgi nepareizs, jo pirmais hospitālis rādās tikai pēc 300 gadiem Rietumeiropā. Arī šeit filmas scenārijs mums melo par vēsturi un tās faktiem.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1376026
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация