Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:725913
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.06.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ivars Poikāns ir sabiedrībā diezgan plaši pazīstams mākslinieks, jo viņš šajā jomā darbojas jau ilgi un ir pierādījis sevi dažādās jomās: grafikā, kinojomā, radījis arī zīmējumus grāmatām, bet visvairāk un visplašāk pazīstams viņš ir tieši glezniecībā, kam ir veltīta tieši šī izstāde.
I.Poikāns ir, manuprāt, ļoti interesants un savdabīgs mākslinieks ar savu mākslas darbu tematikas izvēli, kas ir visai drosmīga un neordināra. Viņš interesējas par sociālajiem procesiem un sabiedrību, tās interesēm, notikumiem un aktualitātēm, tādējādi parādot savu attieksmi un paužot, viņaprāt, svarīgāko. Šajā izstādē ir apkopotas 18 gleznas, kas tapušas laika posmā, sākot ar 1993. gadu līdz šodienai, tādēļ arī sižets ir atšķirīgs. Pēc manām domām, ļoti interesanti un savdabīgi ir tas, ka viņa darbos parādās daudzas sabiedrībā plaši pazīstamas un reāli eksistējošas personas, piemēram, Māris Gailis („Slīcēju glābšana”), kam pieder arī ne viens vien šajā izstādē redzamais darbs, arī Kārlis Leiškalns („Latvieti nepadodies!”, „17.jūnijs”), eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga („Atpūta”, „17. Jūnijs” u.c.) un citas slavenības, kas darbojas galvenokārt politikā un valsts pārvaldē. Manuprāt, tas ir visai drosmīgi – savos darbos parādīt tik svarīgas amatpersonas un brīžiem arī, iespējams, paironizēt vai pat savā ziņā par viņiem pasmieties (visvairāk man tas iekrita acīs gleznā „Latvieti nepadodies!”, kur redzami valstsvīri pie svētku galda, spēlējot azartspēles un uzdzīvojot, tādējādi paužot, autoraprāt, viņu tikpat vieglprātīgo attieksmi pret sev uzticēto pienākumu). …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1125842
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация