Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:980053
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.02.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ekspozīcija mani rosināja aizdomāties par diezgan mainīgajiem sabiedrības uzskatiem par modi, jo izskatās, ka 19. gadsimta sieviete īpaši neaizdomājās par tērpa ērtumu, kas ir svarīgs faktors mūsdienu daiļā dzimuma pārstāvēm izvēloties ietērpu. Mūsdienās cilvēki skrien nevis izdzīvo dienu, pirms pusotra gadsimta sievietes dzīvoja mierīgāku, līdz ar to reprezentatīvāku dzīvi – viņām bija jābūt greznām un izrotātām. Šodien sieviete atļaujas uzvilkt kaut ko neērtu, bet skaistu un greznu vien svētkos un izklaides pasākumos.
Šī izstāde, manuprāt, ir ļoti aktuāla, jo tā izskaidro 19.gsadsimta modi mūsdienu cilvēkiem un paplašina iztēli par šo konkrēto laika posmu. Izstāde varētu piesaistīt ikvienu interesentu, jo pēc paša autora domām - šī izstāde dod ieskatu tā laika dzīvē un modē, kas reiz arī Latvijā bija ļoti aktuāla. Šie tērpi attēlo arī Rīgas vēsturi, jo kā zināms, Rīga bija ietekmīga ostas pilsēta, kurā dzīvoja augstākās sabiedrības dāmas no vācu aristokrātu, birģermeistaru, lieltirgotāju aprindām, kas varēja atļauties šos ļoti vērtīgos un izsmalcinātos tērpus un aksesuārus.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация