Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:258463
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Grūti noticēt, ka kāda 1891. gadā rakstīta komēdija pēc vairāk nekā 100 gadiem vēl arvien precīzi ataino situāciju šodien un var likt cilvēkiem smieties. Tieši tā ir noticis ar Rūdolfa Blaumaņa rakstīto komēdiju „Ļaunais gars” , ko tagad ir režisējis Edmunds Freibergs. Šis režisors plašāk pazīstams ar tādām izrādēm, kā M. Tvena „Princis un ubaga zēns” un Ā. Alunāna „Draudzes bazārs”, taču šajā komēdijā, pretēji iepriekš minētajām, valda īsts vieglums un bezbēdīga gaisotne. Rūdolfs Blaumanis savā lugā atspoguļo tipisku 19. gadsimta lauku sētu, Cīrulīšus, kur saimnieko Jānis un viņa sieva Anna. Izrāde jau pašā savā pamatā ir izteikti „blaumaniska”. Tajā spilgti atspoguļotas tās vērtības, ko Rūdolfs Blaumanis vērtē vis augstāk, un tās pasniegtas vieglā, saprotamā veidā ar nelielu humora un ironijas devu. Darbā ir aplūkotas tās problēmas, kas ir aktuālas jebkurā laikā un skar ikvienu no mums – mantkārība, nauda un ļaunums, kas nāk tai līdzi.
Režisors lugu papildinājis ar saviem jauninājumiem. Edmunds Freibergs lugai „pievienojis” arī pašu Rūdolfu Blaumani, ko tēlo jaunais aktieris Ainārs Ančevskis.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация