Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:555352
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šā gada mācību ietvaros es skatījos Rūdolfa Blaumaņa lugas ekranizējumu „Trīnes grēki”, kurš bija iestudēts Liepājas teātra aktieru izpildījumā, ļoti svarīgi būtu piebilst, ka izrādi vēroju televīzijas ierakstā. „Trīnes grēki” ir joku luga četros cēlienos ar dziesmām un dejām. Izrādes režisors ir Pēteris Vīksne, kurš, kā izrādās, šāda tipa lugās ir jau specializējies. Vēl, kā ļoti svarīgi cilvēki šīs izrādes tapšanā, būtu jāpiemin scenogrāfs Albīns Dzenis, mūzikas komponists Ivars Vīgners, dziesmu tekstu autors Jānis Peters un deju horeogrāfe Karmena Austruma. Šī izrāde vēsta par konkrētu cilvēku dzīvi 19. gs. sākumā. Darbība norisinās divās saimnieku mājās, konkrētāk, Mazbērzos un Lielbērzos. Par darbā attēloto vietu liecina scenogrāfija, kura ir nepārprotama un viegli uztverama, bet vistiešāk par 19. gs. sākumu liecina aktieru tērpi, uzvedība un runa. Saimnieku mājām raksturīga ir dzīvošana saimē, arī mūsdienās ir sastopams šāds dzīvošanas tips, proti, dzīvošana kolektīvā ir vērojama gan skolā, gan ārpus skolas, kā arī mājās. Un šai kolektīvajai dzīvošanai klāt piederas dažādi strīdi, sirds plosoši notikumi, jautrības un intrigas. Taču katram gadsimtam ir savas rakstura iezīmes. Galvenās atšķirības starp mūsdienām un tā laika dzīvi vislabāk raksturos gadsimtu progress jeb attīstība. Ja tolaik jauna cilvēka prāts bija nodarbināts ar precībām un pūra gādāšanu, tad šobrīd cilvēki no sākuma kļūst patstāvīgi, un tikai pēc tam seko viss pārējais. Ļoti pamanāms bija arī tā laika naivums, kā arī jaunu cilvēku kūtrums.
Pirmajā cēlienā darbība sākas un risinās Mazbērzu mājās. Pirmais, ko es pamanīju un novērtēju pozitīvi, bija scenogrāfija. Dekoratīvas sienas ar logiem, galds, krēsli, skapis, aizkari un vēl citas lietas, kas skatītājam vēstī par attiecīgo laikmetu. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1140355
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация