Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:799615
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.11.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Sākās katolisko baznīcu šķelšanās un radās problēmas vienotā kristīgās pasaules izveidē. Lielākā šķelšanās bija, kad izveidojās trīs daļas – Katoliciskā, pareizticīgā un protestantu. Protams, šķelšanās notika arī iekšēji un tas ietekmēja arī protestantu kopas. Kā norāda N. Deiviss, tad cilvēki pārstāja domāt par kristīgo pasauli un sāka domāt par Eiropu. Vēlāk radās baznīcu ordeņi, kuru pienākumos bija pievērst ticībai pagānus. Tika uzspiests ticības virziens, lai atkal vienotu tautas un to idejas par ticību. Katolicisms savulaik īstenoja propagandu, lai tās biedri nepārietu uz citām reliģiskām kopām. Bez propogandas neiztika arī pareizticīgie. Kopumā Rietumeiropā veidojās reliģiskā krīze, jo nebija vienotas reliģijas un katra valsts, province vai impērija centās īstenot savu propagandu, lai gūtu ietekmi. Arī Maskava cieta no reliģiskās šķelšanās un kā ķēdes reakcija sākās citās provincēs krīzes gan ekonomiskā, gan reliģiskā stāvoklī.
Kopumā Eiropā notika reliģiskās izmaiņas un tās bija vajadzīgas pēc novecojušās viduslaiku sistēmas. Līdz ar reliģiskiem procesiem attīstījās arī māksla, cilvēku domāšanas veids, sabiedrība kļuva izglītotāka, politikā risinājās lielas pārmaiņas saistībā ar starpvalstu attiecībām un patvērumu sniegšanu personām, kas nevēlējās pakļauties reliģiskiem režīmiem. Renesanses laikā liela attīstība notika kultūras jomā, kā arī attīstījās tehnoloģijas, kuras arī turpina attīstīties mūsdienās. N. Deviss uzskata, ka reliģiskā degsme palīdzēja atvērties cilvēkiem, par to plašāk runāt, veidot komunikāciju, kā arī tā palīdzēja valstu savstarpējos karos.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1362962
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация