Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:238077
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.02.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Cīņa pret Katoļu baznīcu Rīgas pilsētai nozīmēja vienlaicīgi arī cīņu pret ordeni un arhibīskapu. Tātad arī Livonijā reformācijas idejas tika īstenotas ne tikai reliģiskās dzīves pārkārtošanai, bet arī risinot dažādas politiskās problēmas.
Viens no pirmajiem jaunās mācības sludinātājiem bija Andreass Knopkens, kurš 1521. gadā Rīgā organizēja akadēmiskos disputus M. Lutera ideju aizstāvēšanai un to straujākai izplatībai. Rīgas rāte sāka atbalstīt jauno ideju sludinātājus, jo viņu idejās saskatīja iespēju cīnīties pret pilsētas senjoriem. 1522. gadā sākās Rīgas rātes sarakste ar pašu M. Luteru, kurā tā lūdza padomus reformācijas tālākai veicināšanai. Šajā laikā Rīgā sāka darboties Silvestrs Tegetmeijers, kurš arī bija aktīvs sludinātājs.
1523. gadā reformācija Rīga jau bija guvusi plašu ievērību. Vācijas reformators M. Luters savā vēstījumā rīdziniekiem raksta : „ Šī ticība dod mums līksmu, mierpilnu sirdi attiecībās ar Dievu, un tai Viņš jāiemīl tāpēc, ka tā redz , ka tas ir Dieva prāts un Viņa labestības žēlsirdīga pievēršanās mums, ka Kristus tā rīkojas ar mums. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация