Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:491095
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.05.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Noskaidroju, kā Romantisms ir radies un kāda ir tā nozīme mākslā, literatūrā, kā arī dažādās citās dzīves situācijās, secināju, ka arī man pašai par to ir noteikts viedoklis. Romantisms ļoti plaši apskatāms dažādās mākslās, kuras radījuši dažādi mākslinieki, kuri nav baidījušies izteikt savas visdziļākās emocijas, iedvesmojuši citus. Romantisms man asociējās ar 19. gadsimta sabiedrību, ar tā laika skarbajiem apstākļiem, cilvēku vēlme pēc pārmaiņām. Manuprāt, romantisms ir „uzbūris” tādu, kā jaunu visaptverošu pasauli, kas cilvēkus nedaudz aizrauj prom no drūmās ikdienas, atsvaidzina to un padara simpātiskāku vai arī tieši otrādi liek aizdomāties par savām vērtībām, iedziļināties skarbajā realitātē, analizēt, salīdzināt, bet tomēr nekad nenonākt pie kāda konkrēta galamērķa – tas nebeidzas, radot arvien jaunus posmus.
Ja man jāraksturo vārds „Romantisms”, tad, galvenokārt, man tas saistās ar savstarpējām cilvēku attiecībām. Tradicionāli – starp sievišķā un vīrišķā dzimuma pārstāvjiem. Romantiskais izpaužas attieksmē vienam pret otru – manierēs, runā.
Romantiskais parasti ir kaut kas idealizēts, neatvairāms, neiedomājams un dažreiz diemžēl arī nesasniedzams, vai nu tā ir personība, doma, notikums vai dabas parādība.
Izvēlējos raksturot Kaspara Dāvida Frīdriha daiļradi tādēļ, ka man ļoti patīk tik dažādais vēstījums ko viņa gleznas sniedz un piesaista uzmanību ar savu personiskumu, kā arī apbrīnojama šķiet krāsu kontrasti, daudzveidība, smalkās nianses.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация