Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:409554
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.06.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

• Digestas un pandekti – ievērojamu juristu izteicienu apkopojums. Ietver 50 romiešu tiesību grāmatas, kuras sadalītas titulos. Tituls nozīmē atsevišķa daļa kodeksos vai likumos. Atsevišķos titulos tika apkopoti izvilkumi no juristu darbiem, norādot autoru un darba nosaukumu. Kopā tika izmantoti 40 juristu darbi;
• Noveles – jauni likumi, kuri groza iepriekšējos. Kopā tika izdoti 168 jauni likumi, kuri apturēja iepriekšējo likumu darbību.
X gs., uz Justiniāna institūcijas pamata tika izveidotas “Basilikas”. Basilikas jeb valdnieku likumi ir 60 grāmatu apkopojums, tiek dēvētas arī par “60 valdnieku grāmatām”. Pamtā no Justiniāna kodifikācijas tika izņemtas novecojušas un praksē vairs nepielietojamas tiesību normas un papildinot ar jaunām tiesību normām vai komentāriem.
Juristiem un maģistriem bija grūti orientēties plašajā juridisko normu spektrā, tādēļ sāka veidot institūcijas jeb mācību materiālus. Romiešu tiesību institūcijas bija romiešu tiesību padomu, likumu un precedentu apkopojums, juristu izglītošanai. Piemēram, Gaju un Justiniāna institūcijas. Lai sakārtotu fontes apjomu un novērstu radušās pretrunas, tika inkorperētas kodeksos. Piemēram, Gregoriana, Hermogeniana un Teodosija kodeksi. Inkorporācija nozīmēja normatīvo aktu sistematizācijas forma, kad likumus, un citus juridiskos aktus, apvieno krājumā, nemainot tā saturu. Tālāk nonāca pie kodifikācijām. Piemēram, Justiniāna kodifikācija un Basilikas.


Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1361473
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация