Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:963978
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 04.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šobrīd lielākā daļa pasaules un cilvēces dzīvo kapitālisma laikmetā – sabiedrības dzīves kvalitāte un labsajūta visvairāk ir atkarīga no darba, ar kuru tiek iegūts daudziem šķietami galvenais un svarīgākais līdzeklis – nauda. Liela darba slodze un bezgalīga dzīšanas uz priekšu naudas dēļ, manuprāt, ir galvenais iemesls, kāpēc mūsdienu sabiedrībā vairs nepastāv spēcīgas garīgās un morālās vērtības – to nozīme zūd, un sabiedrība lēnām degradējās – tai nav morālā pamata; ir tikai veicamie uzdevumi.
Uzskatu, ka Māras Zālītes lugā „Pilna Māras istabiņa” ļoti precīzi un tieši tēlota dažādu sabiedrības grupu attieksme pret dzīvi un tādām garīgajām vērtībām kā ģimene, darbs, cieņa, gods. Jau pašā lugas sākumā, ģimenei atrodoties pie tēva kapa, vairāk tiek runāts par to, kā ģimenes locekļi dzīvos tieši materiālajā ziņā, nedomājot un nerunājot par to, ka tēva nāvei vajadzētu visus brāļus un Madaru satuvināt un kopīgi censties saviem spēkiem rast iespēju dzīvot tālāk - pats svarīgākais katram lugas varonim ir pašizpausme un sevis apliecināšana, ko, manuprāt, mūsdienu sabiedrībā var vērot ļoti bieži – ģimene kā garīgā vērtība ir kļuvusi daudz maznozīmīgāka nekā senāk; jaunajai paaudzei mazāk interesē vēsture, tradīcijas un spēcīgs morālais pamats, jo tiem ir iespēja izvēlēties strādāt pie jaunām idejām un vērtību skalām, pārveidot un mainīt vispārpieņemtās normas un principus, pat likumus.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация