Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:910290
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.08.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2021–2025 гг.
Фрагмент работы

Romas impērijā sabiedrības sociālā struktūra tika ārkārtīgi vienkāršota, un sabiedrības īpašuma polarizācija sasniedza galēju pakāpi. Vienā sabiedrības galējībā bija neliela bagātu cilvēku grupa: jātnieki un aristokrātija, ko veidoja patricieši un turīgākie plebeji. Turīgā elite bija vairāki desmiti tūkstošu cilvēku, kad Romas impērijas iedzīvotāju skaits bija aptuveni 50 miljoni cilvēku. Otrās Romas sabiedrības galējībā atradās miljoniem vergu.
Romas sabiedrības struktūra veidojas pēc vairākām pazīmēm, bet galvenie iedzīvotāju slāņi tika sadalīti 4 grupās: patriciešos, klientos, plebejos, vergos. Katrai grupai bija savas tiesības un pienākumi, tie ieņēma noteiktu vietu sociālajā hierarhijā un nodarbojās ar īpašu nodarbi.
Agrīnā Romā bija zemkopju sabiedrība, kur valdošā vara piederēja nelielai dižciltīgu ļaužu grupai, ko sauca par patriciešiem. Vārds ‘patricietis’ no latīņu “pater” nozīmē “tēvs”. Tēvs nozīmēja gan daudzu dzimtas vadītāja, gan atkarīgo cilvēku patrona un vergu īpašnieka stāvokli, kas bija mantojams. Patriciešiem bija dominējošs stāvoklis un ekskluzīvas tiesības: viņi pārvaldīja valsts, ievēloties senātā, viņiem bija izšķirošs vārds, balsojot. Patriciešiem piederēja lieli zemes īpašumi un ganampulki, bet vīrieši patriciešu grupā kalpoja privileģētajos karaspēkos: jātnieku un smagsvara kājnieku sastāvā, kur saņema lielāku karalaupījumu. Viņu spēks bija kopīgs vārds, stingrā dzimtas organizācija, kopīgi kulti un politiska draudzība.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1392928
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация