Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:554798
 
Оценка:
Опубликованно: 13.03.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 6 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

SITUĀCIJAS APRAKSTS
Vienā dzīvoklī kopā dzīvo trīs paaudzes: māte un viņas pieaugušais dēls ar ģimeni – sievu un diviem pirmsskolas vecuma bērniem. Ģimenes locekļu starpā nereti mēdz uzliesmot konflikti, jo vecāmāte paradusi jaukties jaunās ģimenes darīšanās, arī bērnu audzināšanā. Nereti viņa bērnu klātbūtnē mēdz kritizēt savu dēlu un vedeklu par viņasprāt nepareizi izvēlētām metodēm bērnu audzināšanā. Vecāmāte, pieskatot bērnus, bieži vien mēdz rīkoties pretēji vecāku uzskatiem. Rezultātā bērni bieži vien ir apjukuši, jo nezina, ko var un ko nevar atļauties, jo – ko viena pieaugušā klātbūtnē drīkst darīt, to otra – ne utt. Savukārt jaunajai ģimenei šobrīd nav iespēju iegādāties vai noīrēt atsevišķu dzīvokli, arī vecāmāte negrib dzīvot viena.

SITUĀCIJAS ANALĪZE
Paaudžu nesaskaņas, līdz ar to ikdienā dzirdama frāze – kad mēs bijām jauni, tad gan tā nebija, ir visai pierasta parādība. Proti, katram gadsimtam ir bijusi sava izpratne par morāli un tikumisku rīcību, ko mēs varam vērot konkrēta laika vēstures avotos, literatūrā un mākslā. Arī par bērnu audzināšanu un lomu sadalījumu ģimenē.
Mīklainās ziņas, kas nonākušas līdz mums no mitoloģijas, kā arī liecības par pirmatnējās sabiedrības stāvokli, sintezējas diezgan nomācošā bezjūtīgās un nežēlīgās tēva varas ainā. Izcilais psihoterapeits Zīgmunds Freids (1856 – 1939), pamatojoties uz saviem novērojumiem uzskata, ka arī modernā pilsoniskā ģimenē tēvs, iegrožodams dēla patstāvību, pats veicina dabisko naida dīgļu attīstību, kas slēpjas viņu attiecībās.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация