Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:478917
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.03.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2021–2025 гг.
Фрагмент работы

Nelabvēlīga bērnības pieredze ir stresa vai traumatiski dzīves notikumi, kas rodas pirmajos 18 dzīves gados. Parasti, tas ietver ļaunprātīgas izmantošanas pieredzi, tostarp emocionālu, fizisku un seksuālu; nolaidība, tostarp emocionāla un fiziska; kā arī disfunkcionējoša vide mājās, ar iespējamu, starppersonu vardarbību, garīgām saslimšanām ģimenē, vecāku uzmanības trūkumu un neiesaistīšanos sadzīves procesos.
Nelabvēlīga bērnības pieredze ir saistīta ar vairākiem īstermiņa un ilgtermiņa nelabvēlīgiem rezultātiem veselības jomā, un tā sekas var sasniegt visas paaudzes. Iepriekšējos pētījumos par šo tematu, tika pētīti gan nelabvēlīgās bērnības pieredzes veidi, gan kumulatīvā ietekme uz veselības rezultātiem. Nesenā metaanalīzē tika konstatēts, ka četru vai vairāku nelabvēlīgo bērnības notikumu piedzīvošana ievērojami palielināja izredzes saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām, respiratorām saslimšanām, depresiju, trauksmi, smēķēšanu, salīdzinājumā ar tiem indivīdiem, kuriem nelabvēlīgā bērnības pieredze netika novērota.
Migrēna ir viens no izplatītākajiem un invaliditāti izraisošākajiem traucējumiem visā pasaulē. Jo īpaši nelabvēlīgas bērnības pieredzes kontekstā, iepriekšējo pētījumu autori ziņoja, ka migrēnas risks palielinājās vairāk nekā divas reizes pieaugušajiem (vidējais vecums = 56 gadi), kuriem bija 5 vai vairāk nelabvēlīgie bērnības notikumi un pieredze, salīdzinot ar tiem, kuriem tāda nebija. Grūtniecības laikā migrēna ir saistīta ar paaugstinātu insulta un asinsvadu slimību, perinatālo komplikāciju risku, kā arī ar mātes garīgās veselības traucējumiem. Piemēram, sievietēm ar migrēnu bija paaugstināts risks viņu bērniem piedzimt ar mazu dzimšanas svaru, kā arī priekšlaicīgu dzemdību un preeklampsijas risks. Pētījumos arī tika konstatēts, ka grūtniecēm, kurām bija migrēna, bija par 78% palielinātas domas par pašnāvību, salīdzinot ar tām, kurām nav migrēnas. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1396987
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация