Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
9,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:701601
 
Оценка:
Опубликованно: 05.06.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Romāna “Cilvēks ar zilo putnu” fragmentā ir aprakstīta Anšlava Eglīša un viņa sievas Veronikas Janelsiņas dzīve un rakstnieka darbs trimdā Vācijā, parādītas grūtības, ar kurām rakstnieks saskarās rakstot. Savukārt intervija atklāj romāna tapšanas reālus faktus un sniedz ieskatu rakstnieces Laimas Kotas domās. Abu tekstu mērķis ir parādīt lasītājam rakstnieku grūtības tālu no mājas, pirmajā tekstā runa iet par Eglīša darbu trimdā, taču trešais teksts dod ieskatu autores darba procesā. Tas ir smags pārbaudījums – nepazaudēt iedvesmu un radošo garu, kā arī saikni ar savu dzimteni, dzīvot svešumā. Mūsdienās arī daudzi cilvēki dodas citās valstīs laimes meklēšanās, bet viņiem ir bažas, tomēr gan rakstnieka Anšlava Eglīša un viņa sievas, gan Laimas Kotas pieredze pierāda, ka savu zilo putnu var atrast, cik grūti tas nebūtu. Eglīšu pāris atrada savu laimi ASV, romāna autore Laima Kota – Turcijā, un jebkurš cilvēks var atrast savu laimi jebkur pasaulē.
Manuprāt, teksti ir saturiski saistīti. Romānā fragmentā ir tēlaini aprakstītas grūtības, ar ko Anšlavs Eglītis saskaras rakstot svešumā, bet intervija sniedz ieskatu romānā tapšanas procesā no tā autores skatpunkta.…

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация