Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:808912
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.02.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tā kā psiholoģijas zinātnes viens no galvenajiem mērķiem ir psihisko procesu, uztveres, domāšanas, atmiņas un intelekta, pētīšana, psiholoģijas mācību kursa ietvaros veicu pati savu psihisko procesu analīzi. Turpinājumā novērtēšu, kā uztveru, saglabāju un apstrādāju informāciju.
Jau pašā sākumā, ķeroties pie darba, pamanu, kā manu uztveri ietekmē viens no geštalta, uztveres organizētā veseluma, veidošanās principiem – figuras un fona princips. Kad skatos uz datora ekrānu, fonā esošās grāmatas izplūst. Kad paceļu acis uz priekšā esošajām grāmatām, datora ekrāns kļūst neskaidrs. Pateicoties uztveres konstatumam, atpazīstu savu klēpjdatoru gan tad, kad tas ir atvērts, gan aizvērts. Lasot sadaļu par uztveres ilūzijām, netīši atminējos, ka ne vienu vien reizi uz lauku ceļa nokritušu koka zariņu esmu noturējusi par čūsku un atminējos par semināru, kurā psihologs stāstīja par to, kā bieži vien uztvere maldās.
Darba rakstīšanas laikā, lai nepārslogotu savu uzmanību, paralēli neklausos mūziku, neskatos televīziju, nelasu īsziņas, neatbildu uz telefona zvaniem un nesarunājos ar savu māti. Man ir grūti strādāt un vienlaikus klausīties, piemēram, fonā mūziku. Nekad neesmu sapratusi cilvēkus, kurus tas netraucē. Pat neliels fona troksnis var pilnībā novērst manu uzmanību un mani saērcināt. Tāpēc mēdzu lietot ausu aizbāžņus - man vajadzīgs pilnīgs klusums un nedalīta uzmanība, lai spētu paveikt uzdevumus, tostarp – uzrakstīt šo darbu. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация