Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:443702
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Bodlēra darbā „Parīzes splīns” iekļauti mazi dzejoļi prozā. Tie ir mazi stāstiņi par Bodlēram tik aktuālajām tēmām. Autors runā par sievietēm dažādā vecumā un to dažādību vispār, par atstumtību, vientulību, kā īpašu dāvanu, par grēku un tā varu, par cilvēka sūtību un sodību uz zemes.
Visprecīzāk rakstnieka iekšējās izjūtas un zināmā mērā arī dzīvesstāsts izklāstīts pirmajā dialogā „Svešinieks”. Šeit Bodlērs atzīstas, ka viņam šajā pasaulē nekas tā īsti nepieder un vienīgais, kas viņam ir, tas ir viņš pats. Tādēļ arī vienīgais, ko viņš var mīlēt un mīl ir debesis, kuras nozīmē plašumu un dvēseles brīvību, kas Bodlēra dzīvē bija pats svarīgākais.
Sievietes tēls tiek aprakstīts stāstos „Vīlusies veča”, „Atraitnes”, „Puse zemeslodes tavos matos”, „Pulkstenis”.Stāstā „Vīlusies veča” Bodlērs parāda sievieti sev jau ierastajā veidā- parādīt vecas sievietes un maza bērna pretstatus. Veco sievieti autors nosauc par „veču”, kas rada sajūtu, ka autors nicīgi izturas pret vecām sievietēm. Taču tā apgalvot nevar, jo ir jūtama autora līdzi jušana un žēlums pret veco sievieti. Bodlērs ar nolūku savieno vienā stāstā divus tik līdzīgus un, tomēr gluži atšķirīgus tēlus- vecu sievieti un zīdaini. Izmantojot kontrasta principu tiek parādīts nenovēršamais liktenis, kas sagaida mūs visus.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1144998
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация