Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:925070
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.09.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mūsdienu izpildījumā daži no tiem liekas bezjēdzīgi, kaut kādā māņticībā balstīti un labākajā gadījumā ieskaitāmi tā dēvēto ezoterisko darbību kārtā. Senās Krievijas laulību rituāls aizved neapjēgto līdz ārkārtīgi racionālai apjēgšanai un stāsta ne tikai par zināšanām, bet arī par nepārspēto garīguma līmeni tajās slāvu paaudzēs, kuras dzīvoja pirms mūsējām.
Salīdzinoši analizējot šodienas kāzu izdarības un Senās Krievijas rituālu, rodas sajūta, ka mūsdienu ceremonijas drīzāk raksturīgas neattīstītai pirmatnējai sabiedrībai, bet senkrievu – visos aspektos ļoti augstai civilizācijai. Lūk, piemērs.
Vairākām tautām, krievus ieskaitot, ir rituāls – apkaisīt ar graudiem jauno salaulāto vai sareģistrēto pāri. Viena no jaunlaulāto mātēm, vecmāmiņām vai kāds no radiniekiem izkaisa graudus pirms jaunā pāra ieiešanas mājā vai arī met graudus tieši viņiem virsū, jo šāda darbība iecerēta nākamās ģimenes nodrošināšanai.
Šādas mūsdienu izdarības var pieskaitīt pie māņticības vai ezoterikas. Cita izskaidrojuma tām nevar atrast. Kā lai vērtē tās par saprātīgām, ja nokritušas uz grīdas vai asfalta pie ieejas mājā, sēklas tūlīt tiks samīdītas?…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация