Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:857031
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.01.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Hellēnisma laikmetā grieķi iepazina pasauli ārpus Grieķijas. Filozofijas centrs joprojām bija Atēnas. Filozofijā radās jauni virzieni: stoicisms un epikūrisms. Epikūrisma dibinātājs bija Epikūrs. Viņš mācīja nenodarboties ar politiku. Viņaprāt, cilvēka dzīves mērķis ir laime. Īstā laime esot jutekliska bauda, kas nozīmē atbrīvošanos no sāpēm un rūpēm. Stoicisma pamatlicējs bija Zēnons. Nosaukums radies no Stojas, kur pirmie stoiķi skaidroja savu mācību, ka cilvēkam jādzīvo saskaņā ar sevi un dabu.
Sengrieķu filozofija ir filozofijas pamats. Bez sengrieķu filozofu domām, uzskatiem un idejām tāda filozofija ar kādu saskaramies mūsdienās nemaz nepastāvētu, joprojām tiek izmantoti sengrieķu filozofu teicieni un idejas, joprojām tiek lasīti sengrieķu filozofu darbi. Senajā Grieķijā filozofija attīstījās ļoti strauji, filozofijā nepārtraukti ienāca jauni jēdzieni, idejas un cilvēki, kuriem interesēja filozofija, kuriem bija savi uzskati, kurus viņi spēja pamatot. Sengrieķu filozofi nebaidījās no saviem uzskatiem un pauda tos, viņi savas dzīves laikā paveica daudzas vērienīgas lietas un atklāja daudz ko jaunu. Manuprāt, mums visiem ir jāmācās no sengrieķu filozofiem, kā noformulēt savas domas vārdos un to, ka no sava atšķirīgā viedokļa nav jābaidās, bet tas jāizpauž un jācenšas pamatot.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1389695
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация