Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:528611
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.11.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Pirmā zināmā latviešu valodā rakstītā un saglabājusies grāmata ir 1585. g. Viļņā jezuītu izdotais katoļu katehisms, kristīgās mācības izklāsts jautājumu un atbilžu veidā . Otrkārt 1588. g. tika atvērta pirmā grāmatu spiestuve Rīgā, kuru vadīja Nikolajs Mollīns , ieradies no Antverpenes, Beļģijas ziemeļos . Un, treškārt, luterāņu mācītājs Georgs Mancelis, izveidoja vidus dialekta ortogrāfijas pamatus un 1638. g. izdeva vācu-latviešu vārdnīcu Lettus, kuru izplatīja visā Livonijas latviešu daļā . Pēc piemēriem varu secināt, ka vācu garīdznieki, kas, lai iegūtu lielāku ietekmi pār Livonijas latviešiem un spētu sludināt kristietību, sakārtoja latviešu valodas pamatus un neviļus ielika pamatus latviešu valodas gramatikai un tās tālākai attīstībai.
Esmu secinājusi, ka jēdziens 700 verdzības gadi ir mīts, jo vācu krustnešu darbība Livonijā bija atspēriena punkts daudzu nozaru attīstībā. Vēl līdz mūsdienām ir saglabājušās vairākas ievērojamas mūra ēkas, kuru būvniecība bija atkarīga tieši no vācu iekarotājiem, par tām un daudziem vēsturiskiem notikumiem 12.- 13. gs. mūsdienās var atrast informāciju Indriķa Livonijas hronikās. Un, pats svarīgākais- pateicoties vācu krustnešiem, tika izveidoti pamati latviešu valodas likumiem, bez kuriem nav iedomājama mūsdienu latviešu valoda, kurā sazināmies.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1345054
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация