Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:483209
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Septiņu gudro mācība jeb grieķu pamatlikumi harmoniskai un sakārtotai atsevišķa indivīda un visas sabiedrības dzīvei ir tās vērtības, kas veido mūsdienu ētikas un sabiedrības normu pamatus. Septiņu Gudro mācības pamatā ir lakoniskas idejas, kuras rosina izprast pašam sevi. Mūsdienās šī mācība tomēr ir zaudējusi savu nozīmi, jo sadzīve tiek pakārtota citām vērtībām. Septiņu Gudro pamattēze – “Pazīsti sevi!” – savā būtībā izsaka, ka nevis to, cik lielā mērā mēs varam ietekmēt apkārt notiekošo, bet gan to, cik lielā mērā apkārt notiekošais spēj ietekmēt mūs.
Pēc 7. – 6. gs.p.m.ē. dzīvojošo grieķu Gudro domām, cilvēks pasauli spēj izprast tikai izprotot pats sevi. Kā to izdarīt, tie pasaka priekšā ar savu lakonisko, kodolīgo, bet filozofiski bezgalīgi dziļo teicienu palīdzību. Piemēram, teiciens “Godā savu tēvu!” pēc idejas ir skaidrs un nepārprotams kanons, pēc kura var izsecināt, ka jāgodā savi vecāki. Mazliet padomājot par šo teicienu, manuprāt, rodas arī atziņa, ka ne tikai vecāki ir jāciena, bet arī visas tautas vēsture un tās identitāte starptautiskajā arēnā. Mūsdienās ir tieši tāpat – bez lepnuma pret savu valsti un tautu nav iespējams progress – gan morālais, gan industriālais, kas ir par pamatu straujai un stabilai reģiona vai visas valsts attīstībai. Kā ir mūsdienās? Diemžēl mūsdienu Latvijā patriotisms un tautiskās vērtības ir atstumtas otrajā plānā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация