Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:554344
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Par procentiem    3
  Par muitas nodevām un brīvostām    7
  Secinājumi    11
Фрагмент работы

Sers Viljams Pettī nesaskatīja iemeslu tam, kāpēc vajadzētu ņemt vai dot procentus par kādu aizdotu lietu, vai naudu, ja to ir iespējams atgūt vai atdot pie pirmā pieprasījuma. No otras puses viņš arī neredz iemeslu kāpēc vajadzētu kaunēties no procentu ņemšanas tādā gadījumā, ja naudu aizdod, bet parādnieks nespēj to noteiktā laikā un vietā atdot, tādejādi radot aizdevējam neērtības. Cita lieta ir ja naudu aizņemas no personas, kas dzīvo kādā citā pilsētā, šeit parasti procentu vietā maksā vekseļa kursa procentu.
No iepriekšējā izriet jautājums: „Ar ko ir salīdzināms parasto procentu līmenis ar vekseļu līmeni?” Kas attiecas uz parasto procentu likmi, tā daudz maz ir pielīdzināta zemes rentei, kura varētu tikt nomaksāta par aizdevuma naudas summu, pie nosacījuma, ja sabiedrība galvo par šo cilvēku. Bet, ja nav šī sabiedrības galvojuma, tad šis procents tiek uzskatīts par drošības naudu (garantijas), kura var palielināt procentu likmi līdz jebkuram lielumam, aizdevuma apmēra ietvaros.
Kas attiecināms uz vekseļa kursu, tad Pettī apgalvo, ka miera laikā pats augstākais vekseļa kurss var tikt noteikts tikai no darba, kas ieguldīts naudas pārvedumos, graudā. Bet tur, kur nauda ir ļoti nepieciešama, un pārvedums ir saistīts ar lielu risku vekseļa kursu noteiks pārvadātājs.
Kaut kas līdzīgs šim momentam pastāv arī ar zemes renti. Tā pat kā naudas nepieciešamība palielina aizdevuma procentu likmi, tāpat arī vajadzība pēc maizes palielina maizes cenu, tā pat arī zemes cenu. Jo lielāks ir pieprasījums pēc zemes, jo lielāka zemes vērtība.
Maizes cena Londonā nebūs tāda pati, kā 40 jūdžu attālumā no Londonas. Cenas palielinājums būs proporcionāls līdzekļiem, kas iztērēti, lai maizi no Londonas nogādātu uz šo vietu. Kā arī pusdienu cena krogā, kas atrodas ārpus Londonas, būs lielāka nekā Londonā, jo krogus īpašniekam ir jāmaksā zemes rente, pavāram par darbu un ir vēl arī citi krogus uzturēšanas izdevumi.
Tādā veidā sanāk, ka par zemi pilsētās vai apdzīvotās vietās būs jāmaksā daudz vairāk nekā par tās pašas kvalitātes zemi ārpus pilsētas, jo pēc tās būs lielāks pieprasījums, kas saistīts ar to, ka zemes īpašnieki negribēs maksāt vairāk par pārējiem produktiem, jo cenas, ja tu dzīvo tālāk no pilsētas ir augstākas, kas saistīts ar pārvadājumu dārdzību.
Pettī piedāvā apsekot un apkopot visu zemju kontūras, izmērus un novietojumu, fermu un draudžu robežas ar dabiskajiem šķēršļiem – jūrām, upēm, kalnu grēdām un masīviem.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1115744
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация