Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:128240
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.11.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Latvijas Okupācijas muzejs iepazīstina ar Latvijas piecdesmit gadu okupācijas vēsturi: pirmo padomju okupāciju, nacionālsociālistisko vācu okupāciju un otro padomju okupāciju. Muzeja ekspozīcija vēsta par dzīvi Latvijā šo triju okupāciju laikā: par okupāciju varu politiku, par padomju un nacistu teroru, Latvijas valsts saimniecības sagrāvi un totalitāro padomju un nacistu ideoloģiju kultūras politiku, par Latvijas iedzīvotāju pretestību okupācijas varām līdz neatkarīgas Latvijas valsts atjaunošanai 1991. gadā.
Tas nebija viegli, taču kaut kā latvieši izturēja visas svešinieku okupācijas, jo tagad Latvija ir neatkarīga valsts. Apskatot daudzveidīgo muzeja izstādi un ekspozīcijas, es uzskaitīšu sešas, manuprāt, visspilgtākās lietas, kas palīdzēja latviešiem izdzīvot okupāciju laikā gan izsūtījumā, gan paliekot okupētajā Latvijā.
• Dzīves apstākļi izsūtītajiem bija briesmīgi. Visi ieslodzītie dzīvoja koka barakās. Tā bija viena neliela telpa, kura bija jādala pat 80 cilvēkiem. Tajās atradās koka lāviņas gulēšanai, liela bļoda kā tualete un krāsniņa. Tie nekādā gadījumā nebija piemēroti apstākļi tik daudzu cilvēku dzīvošanai. Naktīs visi bija saspiedušies viens otram cieši klāt uz lāviņām, jo savādāk nemaz nebija vietas. Tam bija arī savs labums, jo tādējādi cilvēki viens otru sildīja ar saviem ķermeņiem un naktīs nebija tik auksti.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1146621
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация