Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:820793
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.03.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Stikla blokus montē no krustiņiem. Kas veido 6mm un 10mm šuves. Abās pusēs īpaši krustiņi paredzēti liektajām virsmām. Visas šuves ir nepieciešams armēt. Taisnajos posmos izmanto dubulto armatūru, kas sametināti kopā. Bet liektajos posmos atsevišķas armatūras stieples. Armatūra ir no 4–6mm bieza. Vēlams cinkota vai pārklāta ar antikorozijas klājumu. Kā saistviela ir speciāla java, kas nodrošina maksimālo sasaisti ar stiklu un paātrina cietēšanu. Iespējams izmanto arī parasto javu M–150 ar paātrinājuma piedevām. Stikla montāžas līme gatavota Vācija, fasētā 25kg maisā, patēriņš atkarīgs no šuves biezuma, vidēji 12–15kg uz 1m². Pēc mūrēšanas šuves izšuvos.
Mūrēšanas procesā mūrnieks vispirms noklāj javu horizontālajā šuvē, pēc tam ar ķelli uzmet javu uz stikla bloka gala skaldnes un pēc tā novietošanas vietā ar ķelli kā vertikālajās, tā arī horizontālajās šuvēs nogriež lieko javu. Redzamajām šuvēm jābūt 8–10mm. Rūpīga šuvju aizpildīšana palielina stikla bloku mūra stiprību un samazina skaņcaurlaidību.
Stikla bloku starpsienām ir labas skaņas izolācijas īpašības, tās ir higiēniskas un ugunsdrošas. No siltumizolācijas viedokļa stikla bloka starpsienas ir labākas, nekā logi ar dubulto stiklojumu un apmēram ir līdzvērtīga 30 cm Biezai ķieģeļu sienai. No gaismu izkliedējošiem stikla blokiem veidotas starpsienas rada maigu izkleijdētu, apgaismojumu un ir necaurredzams. Parasti tās lieto tādu telpu norobežošanai, kurai nav logu. Stikla bloku izmēri ir 194x194x98. stikla bloku starpsienas ir panesošas, tās veido bez šuvju pārsiešanas. Lai lielāka būtu šādas starpsienas noturība, malējo bloku iebīdīšanai starpsienas un nesošo sienu sadalījuma vietā jāveido apmēram 5 cm dziļa rieva. Lai pie nesošās sienas jāpiestiprina metāla aptvere. Lai stikla bloki būtu aizsargāti no bojāšanās ēkas deformācijas dēļ, rievās vai metāla aptverē jāievieto elastīga metāla (gumijas vai paralona) starplika. Pēc noturības prasībām , stikla bloku starpsienas laukums nedrīkst pārsniegt 15m², 6m garumā. Durvju ailes norobežo ar koka statņiem un starpliku. To platumam jābūt vienādam ar starpsienas biezumam. Savā starpā stikla bloku var savienot ar cementa javu.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация