Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:442345
 
Оценка:
Опубликованно: 25.11.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šīs pašas mīlestības pārņemta Kristīne arī piedeva Edgaram „Viņa izstiepa savas rokas pretim, viņš satvēra tās, noliecās un spieda viņas vēsos pirkstus uz savām karstajām acīm.”
Arī Lauras rīkojās mīlestības vadīta, prostams, Lauru visvairāk ietekmējās no pagātnes, bieži domādama par savu vīru un dzīvi kopā ar viņu, lai gan dzīve ar Riču nebija medus maize, līdz nāca Riča liktenīgā kļūda- nejauša slepkavība. Laura, raugoties savā pagātnē, bija atturīga pret apkārtējiem cilvēkiem, neļāvās jūtām pret Rūdolfu, tās šķita kas nepareizs, kas aizliegts, un šo robežu Laura nebija gatva pārkāpt. Pagātne bija ienākusi Lauras ikdienā.
Romānā „Aka” centrālā problēma ir tāda, ka cilvēks var atļauties iemīlēties, priecāties un dzīvot pilnvērtīgu dzīvi, ja otra nav blakus un tikai pienākums liek gaidīt otru?
Lauras tēlā var atrast nelielu spoguļattēlo no pašas R.Ezeras dzīves. Noras Ikstenas grāmatā „Esamība ar Regīnu”, R. Ezera raksta par sevi: „Kad nesen gandrīz gadu nodzīvoju tikpat kā viena, es jutos vientuļa, es jutos pamesta, es jutos nevajadzīga un brīžam pat izmisusi, kā sieviete es biju cietusi sava mūža lielāko sakāvi” vientulība, kas ir raksturīga arī Laurai.
Romāns Aka jeb stāsts par Lauru, kas Tomariņos uzticīgi gaida mājās no cietuma savu vīru dzērāju, kurš medībās nošāvis biedru, un kas nespēj atbildēt uz kaimiņu atpūtnieka ārsta Rūdolfa mīlestību ir Regīnas- dziļi skartas sievietes un vēl miegainas rakstnieces- mošanās stāsts.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1247149
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация