Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:223500
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.09.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

NOBEIGUMS
Ar sportu saprot visu veidu fizisku aktivitāti, kura ar neorganizētu vai organizētu piedalīšanos sekmē fiziskās un garīgās veselības, labsajūtas saglabāšanu vai uzlabošanu, sociālo attiecību veidošanu vai rezultātu sasniegšanu visu līmeņu sacensībās.
Bērnu un jauniešu sports Latvijā ietver sporta nodarbības izglītības iestādēs, t.sk. bērnudārzos, skolās un augstskolās, sportu kā mācību priekšmetu, kā arī sporta sacensības klašu, skolu, pašvaldību un augstskolu starpā, mācību un treniņu darbu ar bērniem un jauniešiem sporta izglītības iestādēs un sporta klubos, līdz viņi sasniedz Latvijas jauniešu/junioru izlases komandu kandidātu līmeni gan individuālajos, gan komandu sporta veidos.
Sporta nozarei ir nozīmīga vieta tautsaimniecība, tā nodrošina gan ievērojamu darba vietu skaitu, gan dod ieguldījumu valsts IKP pieaugumā. Sports pilda vairākas funkcijas – izglītojošo, veselību veicinošo, sociālo, kultūras, ekonomisko, politisko, atpūtas un izklaides funkciju, kas apliecina tā daudzšķautnaino dabu un tam ir būtiska nozīme gan indivīda, īpaši, jaunatnes dzīvē, jo tas veicina fiziski un garīgi veselas personības attīstību, gan sabiedrības un valsts dzīvē.
Sporta nozares attīstību ietekmē darbaspēka jeb cilvēkresursi (sportisti, personāls, speciālisti), materiālie resursi jeb kapitāls (sporta infrastruktūras objekti, pamatlīdzekļi, izejvielas, aprīkojums), informācijas resursi (lēmumu pieņemšanai nepieciešamie dati) un tehnoloģijas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация