Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:413486
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.11.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Apkopojot augstākminēto, var secināt un atzīst, ka Latvijā vairāki sociālie principi pagaidām netiek ievēroti, tā pat ir vērojama pasīva un nekonsekventa valsts attieksme iedzīvotāju sociālo tiesību aizsardzībā. Latvijas sabiedrība tieši sociālajā jomā saskata nozīmīgākos cilvēktiesību pārkāpumus, kā piemēram, minimālās mēnešalgas apmēri nenodrošina pilnvērtīgas eksistences iespējas, tā pat nav nepieciešamo līdzekļu savas dzīvības un veselības uzturēšanai, kā piemēram, pastāv sabiedrības grupas, kuras neiekļaujas, kā sociālās palīdzības saņēmēji, bet kurām sociālā palīdzība būtu nepieciešama. Tādas ir ģimenes, kuru ienākumi nedaudz pārsniedz valstī noteikto summu mazturīgās ģimenes statusa saņemšanai, tāpat vecāki, kuru pilngadīgie bērni ir saņēmuši bezdarbnieka statusu un dzīvo vienā mājsaimniecībā, arī pensionāri, kuriem ir apgādnieki, bet tie dzīvo atsevišķi un daudzi citi.
Nesen ratificētā Eiropas sociālā harta prasa nodrošināt augstu sociālo tiesību standartu, ko šobrīd Latvija nevar pilnvērtīgi nodrošināt, kā iemeslu nosakot, ka valstij nav nepieciešamo līdzekļu. Iespējams nākotnē valdība atradīs līdzekļus un iespējas, lai varētu konsekventi pildīt savas saistības, iespējams integrācija Eiropas Savienībā palīdzēs uzlabot šo situāciju.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация