Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:665570
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.04.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Paši izplatītākie sodi Āfrikā ir miesas sodi, kuru paveikšanai tika izmantotas pletnes un bambusa koka nūjas.
Sods ar pletni visos laikos ir bijis pats populārākais soda veids .Tiek uzskatīts, ka Āfrika ir tā valsts, no kuras tad ar laiku tiek pārņemta pēršana. Ikvienam Āfrikas iedzīvotājam ir zināms cik lielas sāpes spēj sagādāt šī pletne. Pletne tika gatavota no degunradža ādas sloksnēm. Pietika ar 100 šīs pletnes sitieniem, lai cilvēks vairs nebūtu dzīvotspējīgs. Šis sods ir saglabājies arī vēl līdz mūsdienām. Ja profesionāla bendes rokās nonāk šī pletne tad viņas sitieni bija nežēlīgi un nepanesami sāpīgi.
Otrs no pašiem izplatītākajiem soda veidiem bija sitieni ar bambusa koka nūju, kura tika uzskatīta par Dieva dāvanu, ka Dievs ir atsūtījis šo nūju priekš tā, lai tā palīdzētu vainīgajam nožēlot savus grēkus par izdarītajiem noziedzīgajiem nodarījumiem. Ar šo bambusa nūju tika sodīti tie afrikāņi, kuri atteicās veikt sabiedrisko darbu, kā arī tie, kuriem par pienākumu bija uzlikts sekot tam lai šie sabiedriskie darbi tiktu izpildīti. Pārsvarā ar bambusa koka nūju sita pa ceļiem, gurniem vai mugurkaulu, vai arī pa pēdām, tas tika darīts ar tādu nolūku, lai vainīgie uz ilgu laiku atcerētos, ka nav pildījuši savu pienākumu.
Centrālā Āfrikā tieši Zambijā zaglim tika vai nu atcirsta roka vai arī viņš tika ierakts pie jūras krasta tik tuvu, lai viņu nepārtraukti apņem ūdens viļņi.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация