Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:156061
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Sokrats, Platons un Aristotelis tiek uzskatīti par pasaulē labākajiem filozofiem, kas dzīvodami 5.-4. gadsimtā pirms mūsu ēras izteica tādas filozofiskas atziņas, pēc kurām cilvēki dzīvoja, kurām ticēja, uz kurām paļāvās. Visu šo triju filozofu uzskati un domu graudi tiek pieņemti un uzklausīti arī mūsdienās. Iedomājoties, ka šie filozofi ir dzīvojuši un izteikuši savas domas vairāk nekā pirms 2000 gadiem, tas ir diezgan liels laika sprīdis, par kuru pasaule ļoti mainījās, mainījās gan tās tehnoloģija, gan cilvēku uzskati, bet dažas vērtības palika nemainīgas un tās ir šo filozofu domas, ne velti viņi tiek uzskatīti par pasaules labākajiem filozofiem.
Sokratu (470.-399.p.m.ē) nomocīja jautājums – kas ir dzīves gudrība? Viņš uzskatīja, ka ikviens cilvēks var atrast patiesību, ja tam palīdz. Viņš uzskatīja, ka dzīves labums ir laime. Laime nav mantā un slavā, bet tikumībā, cilvēka dvēseles labklājībā. Pēc viņa domām tikai tikumīgs cilvēks var būt patiesi laimīgs. „ Tikumība ir zināšana” Sokrats dzīvoja pēc savas dzīves gudrības , kas bija – zināt = gribēt = varēt =darīt! Sokrats ir zinājis cilvēku atziņu un vērtību relativitāti, zinājis, ka tas, kas vienā gadījumā ir labs otrā var būt ļauns, ka labums pārvēršas ļaunumā un ļaunums labumā. Starp labumu un ļaunumu nav nepārejama bezdibeņa. Sokrats uzskatīja, ka cilvēkam ir jāmāk sevi kritiski novērtēt un apzināties savu iespēju robežu, viņš nevarēja ciest uzpūtīgus un lielīgus, iedomīgus cilvēkus. Viens no daudzajiem Sokrata slavenajiem teicieniem ir ‘’ Es zinu, ka es nekā nezinu!’’

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1178331
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация