Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:180797
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.02.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Obligāti tika noteikts, ka meitenēm jāpiedalās svētkos un svinībās, tām bija jāuzstājās ar dziedāšanu un dejošanu . Sports spartietēm deva skaistu figūru un labu veselību. Viņas tika uzskatītas par skaistākajām sievietēm Grieķijā. Viņiem nebija lielāka goda, kā zināt, ka viņu dēli varonīgi krituši kaujas laukā. Un viņi savus bērnus sodīja stingrāk nekā jebkurš tiesnesis. Saskaņā ar leģendu, kad ienaidnieki sagūstīja vienu no spartietēm un pārdeva verdzībā, tās jaunais saimnieks uzdeva viņai jautājumu “Ko tu proti darīt?”. Sagūstītā spartiete atbildēja:“Būtu brīva”. Vēlāk to sodot par nepakļaušanos, siamnieks nolēma piespiest viņu nodarboties ar brīva cilvēka necienīgu darbu, spartiete izdarīja pašnāvību ar vārdiem: "Jums būs žēl, ka jūs tādu lietu iegādājāties no alkatības." Tas runā par spartiešu sieviešu patriotismu un mīlestību pret brīvību, kuras nekad nedos savu valsti.

Varbūt mūsu laikam daudz kas šķiet briesmīgs un pārāk nežēlīgs. Taču viens no galvenajiem un nozīmīgākajiem mērķiem tajos laikos bija paplašināt savas valsts teritoriju. Kari bija ļoti izplatīti, tāpēc Spartā tam tika pievērsta liela uzmanība. Tagad šī metode joprojām tiek izmantota, bet tikai modificēta mūsu laikam, mūsu principiem. Piemēram, militārajās skolās. Es uzskatu, ka tajā laikā šāda izglītība bija labvēlīga, taču pat mūsu laikā ir jāmāca bērniem pastāvība, atbildība un jānorūda tie. Tajā pašā laikā nevajag aizmirst par savas kultūras attīstību. To visu izdarīt vairs nevar tieši, kā to darīja spartieši, bet gan savādāk.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация