Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:672109
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.10.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Un pati pēdējā valsts, ko došos apskatīt ir Slovēnija. Maza valsts starp Alpiem, Adrijas jūru un plašo Ungāriju. Principā, valsts necila. Uz kaimiņvalstu fona īpaši neizceļas. Bet tomēr tajā ir kaut kas harizmātisks un pievelkošs. Tās ir senās tautsaimniecības tradīcijas, kas likušas šīs valsts (tajā laikā – federatīvās republikas) vārdam pasaulē. Slovēnija bija viens no Dienvidslāvijas dzinējspēkiem, kur 7% iedzīvotāju (slovēņi), ienesa aptuveni ceturto daļu no ienākumiem. Valstī augsti attīstīta ķīmiskā, farmaceitiskā un elektrotehniskā rūpniecība. Pazīstamākais uzņēmums – Gorenje, Tas nodarbojas ar dažādu elektropreču un to komponenšu izgatavošanu. Valsts attīstību sekmējusi arī attīstīta ceļu infrastruktūra. Tas skaidrojams ar vēsturisko saikni starp Itālijas teritoriju un tagadējo Horvātijas teritoriju. Respektīvi, Slovēnija vedusi caur sevi transzītceļu uz attīstītākiem reģioniem. Valstī nav derīgo izrakteņu krājumi. Kopumā mežaina un purvaina valsts.
Rezumē : Diezgan labs paraugs Latvijai. Kopumā akcentēšana uz spēcīgāko ražošanas sektoru un valsts līdzdalība uzņēmumu stimulēšanā var būt liels atspaids ekonomiskajā izaugsmē. Savu priekšrocību izmantošana attiecībā uz transzītceļiem. Zinām, ka esam ceļš starp Austrumiem un Rietumiem. To būtu nepieciešams izmantot, lai attīstītu tautsaimniecības dzīvotspēju.
Slovēnija būtiski ar neko no Latvijas neatšķiras. Līdzīgi vēsturiskie notikumi – ilgi gadi pavadīti svešā jūgā un apspiestībā. Es pat vēlētos teikt, ka esam nedaudz priviliģētākā statusā, jo pašreizējā tranzītsituācija Slovēnijā vairs nav tik izteikta kā agrāk. Tagad tā robežojas tikai ar Eiropas Savienības valstīm un būtiski juridiski šķēršli nav kravu pārvadātājiem, klāt vēl tas, ka Slovēnijā ir tikai viena ostas pilsēta – Kopera. Savukārt, Latvijai ir 3 salīdzinoši lielas un neaizsalstošas ostas, nemaz nerunājot par mazajām piestātnēm. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −10,77 €
Комплект работ Nr. 1334451
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация