Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:369291
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.11.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Iestājoties Eiropas Savienībā, Latvijā mainījās daudzas lietas, īpaši ekonomiskais stāvoklis. Tomēr nevar noliegt, ka mainījusies ir arī Latvijas tiesību sistēma. Šīs izmaiņas var aplūkot no diviem dažādiem skatu punktiem – no tā, ka ES ietekmējusi tiesu darbību Latvijā un no tā, kā mainījies Latvijas tiesiskais stāvoklis starptautiskā līmenī.
Vispirms vēlētos aprakstīt un pamatot, kāda, manuprāt, šķiet Eiropas Savienības ietekme uz Latvijas tiesību sistēmu. Tā ir gan pozitīva, gan negatīva. Pozitīva, jo Latvija ir kļuvusi par vienu no veiklākajām Eiropas Savienības direktīvu ieviesējvalstīm, kas automātiski nozīmē to, ka mūsu valsts efektīvi pilda vienu no Latvijas kā ES dalībvalsts tiešajiem pienākumiem – pielāgo savus tiesību aktus atbilstošajiem Eiropas Savienības tiesību aktiem. Tas, manuprāt, parāda Latviju labvēlīgā gaismā. Vēl pozitīvi man šķiet tas, ka, ieviešot vienādus tiesību aktus Eiropas Savienības dalībvalstu tiesu sistēmās, tiek novērstas grūtības, kuras var rasties, risinot dažādus juridiskus jautājumus starp dažādām valstīm (vienkāršāk sakot – nerodas situācija, kad tas, kas vienā valstī ir atļauts, citā ir aizliegts). Tas ir sevišķi lietderīgi tagad, kad Latvija ir pievienojusies Šengenas zonai un attīstījusi sakarus ar daudzām Eiropas Savienības valstīm. Negatīvais aspekts ir tāds, ka pasliktinās likumu kvalitāte – lai pareizi interpretētu un uzrakstītu likumu ar vārdiem, kas to padara neapejamu, ir nepieciešams laiks.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1121807
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация