Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:150228
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.05.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Krimināllikuma 9. pants paredz, ka nodarījums izdarīts ar netiešu nodomu tad, ja persona, kura izdarījusi noziedzīgu nodarījumu, ir paredzējusi nodarījuma sekas, bet kaut arī nav vēlējusies, tomēr apzināti pieļāvusi to iestāšanos. Netiešu nodomu raksturo:
1) personas apzināta darbība;
2) apziņa, ka veiktā darbība vai bezdarbība ir kaitīga;
3) nav tieši vēlējusies seku iestāšanos, tomēr neko nav darījusi, lai tās novērstu, respektīvi, apzināti pieļāvusi, ka šādas sekas var iestāties.
Nodoma noteikšana ir ne tikai svarīga praktiska nozīme noziedzīgu nodarījumu klasifikācijā, bet tā ir saistīta arī ar noziedzīga nodarījuma stadiju izvērtēšanu. Ja persona izdara noziegumu ar tiešu nodomu, viņš tam gatavojas. Sagatavošanas stadijā persona veic noteiktas darbības, lai sasniegtu noziedzīgo rezultātu, piemēram, iegādājas nepieciešamo aprīkojumu, izpēta vidi un rada citus labvēlīgus apstākļus noziedzīgā mērķa sasniegšanai.
Autorprāt, esejas saturam ir jābūt konkrētam, īsumā izklāstītam tā, lai varētu saprast to, ko vēlas autors izklāstīt savā darbā. Autorprāt bez nodoma un motīva nav iespējams noskaidrot vainu, tīša vai netīša nodarījuma vēlēšanās. Visi šie punkti ir cieši saistīti viens ar otru, viņus nevar apskatīt atsevišķi, bet viņi nepaskaidro viens otru, tikai papildina. Autorprāt šo tēmu var apskatīt ļoti plaši, jo noteikti daudzu zinātnieku izskaidrojumos var atrast atšķirības un kādas vēl joprojām neizskaidrotas problēmas. Autorprāt nav tādu likumu, kuros būtu viss skaidrs un bez kādām domstarpībām, noteikti var atrast kādas neskaidrības un negatīvo pusi. Šajā esejā tika aprakstīts ar ko atšķiras tīšs nodoms no netīša, kā rodas tīšs un netīšs nodoms. Subjektīvās puses noteikšana ir sarežģīts process, kas notiek apziņā, var būt izzināti tikai pastarpināti caur personas darbību un bezdarību. Šī eseja dod saprast autoram kas tas viss ir. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1306563
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация