Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:815310
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 25.02.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

2. Kādā veidā pēc jūsu domām varētu ierobežot nelikumīgi iegūtu naudas līdzekļu (illicit money flow) ietekmi politikā, ekonomikā, sabiedrībā?
Nelikumīgi iegūto naudas līdzekļu daudzums ar katru gadu arvien palielinās. Visbiežāk par nelikumīgi iegūtiem līdzekļiem tiek uzskatīti līdzekļi, kas iegūti kukuļošanas un zādzību veidā, kriminālo aktivitāšu procesa laikā, piemēram, narkotiku tirgošanas laikā, citu nelegālu preču un pakalpojumu realizācijas procesa laikā, cilvēku tirdzniecības rezultātā. Par nelikumīgi iegūtiem naudas līdzekļiem tiek uzskatīti arī līdzekļi, kas iegūti izvairoties no dažādu nodokļu un citu maksājumu veikšanas.
Uzskatu, ka nelegāli iegūtos naudas līdzekļus samazināt iespējams tikai nedaudz, liela samazināšana, manuprāt, nav iespējama. Es uzskatu, ka galvenais iemesls tik lielai nelegāli iegūto līdzekļu plūsmai ir divu galveno iemeslu – cilvēka dabas un likumu nepilnības vai neefektivitātes dēļ. Jau senie filosofi, kā Platons, Aristotelis un citi apgalvoja, ka visa cēlonis ir cilvēka daba – lai vai cik daudz cilvēkam ir dots, vienmēr ir tieksme gūt vēl vairāk. Šajā gadījumā nav nozīmē par kuru sfēru tiek runāts – politiku, ekonomiku vai kādu citu. Cilvēki pēc savas dabas ir mantrausīgi un tie vienmēr centīsies apiet jebkuru likumu, lai gūtu pēc iespējas lielāku labumu un ieguvumu sev. Vēl jo vairāk – ja vienu reizi personai jau ir izdevies, neievērojot likumu, iegūt nelegālus līdzekļus, tad tas viennozīmīgi turpināsies. Un šeit var sākt runāt par likumu nepilnībām un neefektivitāti.
Likumiem jābūt pēc iespējas efektīviem, stingriem un nesaudzīgiem – ja ir pārkāpts likums, par to ir jāsaņem attiecīgais sods, bez izņēmumiem. Diemžēl mūsdienu sabiedrībā likumus pārkāpj gandrīz visi. Visskumjākais, ka to dara arī tie, kas tos veido un pieņem. Jau tas vien sabiedrībai liek domāt, ka arī citi to drīkst darīt.
Kopumā uzskatu, ka nelikumīgi iegūto naudas līdzekļu daudzumu samazināt ir iespējams tikai nedaudz un vienīgais reālais veids kā to izdarīt ir ieviest stingrus, pārkāpumam atbilstošus likumus, kas pret ikvienu sabiedrības locekli attiektos vienādi, bez izņēmuma. Tāpat jābūt arī efektīvākai un koordinētākai naudas līdzekļu kontrolei, kas samazinātu iespēju iepludināt nelegālus naudas līdzekļus.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация