Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:293843
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.03.2003.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

G.Grīns, izcils angļu rakstnieks, savos darbos lielu uzmanību pievērš morālajiem principiem, ticības un neticības problēmām, baznīcas un priestera kultam.
“Spēks un slava” ir viens no Grīna labākajiem romāniem, kurā kontrastē ticība un neticība, un ir parādīta pienākumu problēma.
Šī romāna galvenie varoņi – leitnants un priesteris personificē divus kontrastējošos polus: jaunais leitnants ir baznīcas ienaidnieks, kas meklē priesterus, lai viņus nogalinātu, un priesteris - vienīgais, kas ir palicis dzīvs pēc vajāšanas. Kontrasts, uz kura romāns ir pamatots, ir jau tā nosaukumā. “Spēks” ir leitnants – likuma, varas un autoritātes pārstāvis. Viņš izmanto visu savu varu, lai iznīcinātu pēdējos priesterus, kas ir vēl palikuši dienvidu Meksikā. Līdzīgi, kā pēckara laikā Padomju savienības “varoņi” bija vajājuši inteliģenci un tās pārstāvjus, leitnants dara visu iespējamo, lai iznīcinātu priesteri: “Tiekšanās pēc varas ir radušās bailēs. Tie, kas nebaidās no saviem kaimiņiem, neredz nepieciešamības valdīt pār tiem” (B. Rassels). Tajā pašā laikā leitnants baidās no baznīcas. Viņa vara dod viņam iespēju pārliecināties, ka pēdējais priesteris ir nogalināts, kā arī saprast, ka ar tā nāvi inteliģences cīņa ar varas pārstāvjiem nebūs beigusies. Tieši otrādi, tā ir tikko sākusies. Priesteris pārstāv “Slavu”, tāpēc ka cilvēki turpina ticēt un gaidīt labākus laikus, kas ir saistīti ar inteliģences un svētā gara atdzimšanu.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1112371
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация