Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:473696
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.03.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Фрагмент работы

Zāļu aprite ir specifiska joma, kuru regulē speciālie likumi. Eiropas Savienības ietvaros zāļu reklamēšanu personām regulē Eiropas Parlamenta un Padomes 2001.gada 6.novembra direktīva 2001/83/EK par Kopienas kodeksu, kas attiecas uz cilvēkiem paredzētām zālēm (turpmāk – direktīva 2001/83/EK). Minētās direktīvas preambulas 45. un 47.apsvērums norāda, ka bezrecepšu zāļu reklamēšana iedzīvotājiem varētu ietekmēt sabiedrības veselību, ja tā ir pārmērīga un nepārdomāta. Ja zāļu reklamēšana iedzīvotājiem ir atļauta, tai būtu jāatbilst dažiem būtiskiem kritērijiem, kas būtu jādefinē. Zāļu reklamēšana personām, kam ir tiesības tās parakstīt vai pārdot, papildina šīm personām pieejamo informāciju. Tomēr uz šo reklāmu būtu jāattiecina stingri nosacījumi un efektīva uzraudzība.
Noteikumi Nr.378 ir izdoti, pamatojoties uz likumiem, kuru mērķi nav šauri vērsti tikai uz patērētāju tiesību aizsardzību. Noteikumu Nr.378 struktūra arī liecina, ka tiek savstarpēji nodalīta reklāma, kas ir domāta speciālistiem no tādas, kuras mērķauditorija ir patērētājs. Līdz ar to noteikumu Nr.378 struktūra ietver dažādus pārkāpuma veidus, proti, tādus, kas ir kvalificējami kā Negodīgas komercprakses aizlieguma likuma pārkāpumi, gan arī tādus, kas ir kvalificējami kā Reklāmas likuma pārkāpumi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация