Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:607571
 
Оценка:
Опубликованно: 21.09.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tāpat es vēlētos pievērst uzmanību Latvijas Republikas Satversmē iekļautai 8.nodaļai par cilvēktiesībām. Satversmē ir noteikts, ka cilvēkam ir tiesības uz dzīvību, kā arī to aizsargā valsts. Ikvienam cilvēkam ir tiesības uz brīvību, kuru neviena cita persona nevar atņemt un ierobežot. Tāpat tiek definēts, ka valsts aizsargā cilvēku tiesības, godu un cieņu. Pārējās normas, normatīvie akti, kā arī noteikumi ir pakārtoti un pakļaujas konstitūcijas prasībām un likumiem. Līdz ar to man ir jāatzīmē, ka, iekļaujot dabisko tiesību prasības Satversmē jeb konstitūcijā, tās caurvij arī citus normatīvos aktus, to grozīšanas un izmaiņu iespējas.
Tāpēc ir nepieciešams atzīmēt, ka Dabisko tiesību teorijai ir augsta nozīme mūsdienu tieslietu sistēmā. Tā ietekmē Latvijas un citu valstu normatīvos aktus, kā arī Kontinentālo tiesību sistēmas. Nostiprinoties Latvijas Republikas Satversmē, Dabisko tiesību doktrīna un tās prasības caurvij arī citus normatīvos aktus. Dabisko tiesību teorijas pamatā ir vairākas nozīmīgas mūsdienu sabiedrības pastāvēšanas normas, principi un vērtības - labais, patiesība, taisnīgums, cilvēka pašcieņa, kā arī atziņas, kuras apvieno un saista valsts pastāvošo tiesisko iekārtu, pilsonisko sabiedrību utt., jo doktrīnas pamatā ir cilvēks un viņa principi, morale un normas.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1380721
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация