Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:199496
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.01.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Analizējot avotus par tiesu varu un tiesnešu profesiju, nevar nepamanīt, cik atšķirīgs viedoklis ir žurnālistiem un sabiedrībai, no vienas puses, un pašiem tiesu varas pārstāvjiem, no otras puses. Arī jautājumi, kurus uzdod žurnālisti, parāda sabiedrības un pašu žurnālistu nostāju. Piemēram, Rīgas apgabaltiesas priekšsēdētāja vietniece Dzintra Balta intervijā norādīja, ka starptautiskie pētījumi un novērtējumi liecina, ka sabiedrības viedoklis par tiesnešu darbu uzlabojas, un Tiesnešu ētikas komisijas darbs ir bijis nozīmīgs šajā ziņā. Žurnālista komentārs “aptuveni skatoties piecas lietas gada laikā – neizklausās, ka būtu īpaši ražīgs darbs bijis” spilgti parāda, ka arī Tiesnešu ētikas komisijas izveide nav tomēr īpaši uzlabojusi sabiedrības viedokli par tiesnešu profesionālo ētiku un neatkarību .
Rezumējot, iespējams, problēmas tiesnešu atspoguļojumā plašsaziņas līdzekļos tik tiešām slēpjas komunikācijā, kā norāda Latvijas Universitātes profesore Aivita Putniņa, nevis darba kvalitātē, un plānotā saskarsmes prasmju uzlabošanas programma šo situāciju uzlabos, tomēr žurnālista komentārs “kaut nu tā būtu” attiecībā uz šo izvirzīto teoriju zināmā mērā pauž visas sabiedrības skepsi . Sabiedrība neuzticas tiesnešu objektivitātei, neatkarībai un Tiesnešu ētikas komisijas darbam, vai iemesls tam būtu iespējamā tiesnešu korupcija vai ietekmēšana no valdības puses. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация