Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:380299
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.10.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

30.gados lielākajā daļā Eiropas valstu nomainījās demokrātija ar autoritāru vai totalitāru režīmu. Tikai 12 valstis Somija, Šveice, Dānija, Holande, Beļģija, Austrija, Čehoslovākija, Francija, Zviedrija, Lielbritānija, Īrija saglabāja demokrātiju. Ierobežota demokrātija bija Austrijā, Ungārijā un Grieķijā. Despotiskākie un tajā pat laikā agresīvākie režīmi izveidojās Itālijā, Vācijā un Krievijā. No demokrātijas uz autoritārismu pārgāja Latvija, Lietuva, Igaunija, Polija un Spānija. No diktatūras uz totalitārismu – Itālija, Vācija, Bulgārija, Rumānija, Turcija un Dienvidslāvija.
Vācija.
Pēc 1.Pasaules kara Vācijā nodibinājās vācu strādnieku partija (nacisti). 1919.g. Vācijas nacionālsociālistiskajā partijā iestājās Hitlers un vēlāk kļuva arī par tās vadītāju. 1930.g.saimnieciskā krīze pamatīgi iespaidoja Vācijas saimniecību, tāpēc tika ieviests taupīšanas režīms – samazināti sociālie izdevumi. Hitlers un Hitlera partija kandidēja uz vēlēšanām, kurās neieguva balsu vairākumu, 1932.g., lai nomierinātu nacistus, nacionālists Fon Pāpens piedāvāja Hitleram vicekanclera vietu, bet Hitlers atteicās, jo nevarēja samierināties, jo vēlējās iegūt pašu augstāko amatu. Politiķi redzēja, ka Hitlers ir bīstams, tāpēc izveidoja koalīcijas valdību, 1933.g. Hitlers kļuva par kancleru un Fon Pāpens par vicekancleru. Nacistu partijas politikas pamatā bija nacionālisma un sociālisma sajaukums, kas pamazām ieguva popularitāti. Hitlers bija lielisks orators, rīkoja dažādas parādes, nacisti bija uniformās, tika pielietota arī vardarbība, lai iegūtu aizvien vairāk atbalstītājus. Vācija bija Hitlera vadībā no 1933 – 1945.g.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1118813
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация