Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:777341
 
Оценка:
Опубликованно: 21.12.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

d. iztēles treniņš (vizualizācija). Domas veido līdzīgu sensoro pieredzi kā reālas darbības. P.Holmsa un D.Kolinsa PETTLEP modelis tiek plaši izmantots sportistu vidū, tā galvenā ideja ir iztēloties apkārtējo vidi, veikto uzdevumu (fiziskā atbilstība, kustību ritms un temps) un emocijas pēc iespējams atbilstošāku realitātei. Šis metodes izmanto arī jaunu tehnisko un taktisko prasmju apguvei, traumu radīto seku pārvarēšanai, pašpārliecības paaugstināšanai u.c.
Katram sportistam ir jāizmēģina pēc iespējas vairāk vingrinājumu un jāizveido efektīvāko vingrinājumu kopums, kuru pielietot regulāri treniņu un sacensību procesā [1].
Trauksmes ilgtermiņa sekas ir atteikšanās no piedalīšanās sacensībās, lai samazinātu neveiksmes iespējas risku, tādējādi samazinās gan iekšējā, gan ārējā motivācija, kā arī sportists neizmanto visas sporta veida piedāvātās iespējas [4].
Sportisti bieži saskarās ar trauksmes kontroles nespēju, bet treneri parasti nav spējīgi palīdzēt zināšanu trūkuma dēļ, tādējādi tiek izplatīta paradigma, ka trauksmes kontroles problēmas ir saistītas ar indivīda gribasspēku un “iekšējo spēku”, kaut arī patiesībā tās ir risināmas ar regulāriem vingrinājumiem. Šāda veida stresa menedžmenta paņēmieni nav izplatīti, tas liecina par sabiedrības vispārīgu nespēju risināt šāda tipa problēmas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация