Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:468851
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pasaule ir pilna ar dažādām skaņām. Pilnīgā klusumā cilvēkam nav iespējams nonākt. Pat tad, ja mēs nonāktu telpā, kura ir pilnībā izolēta no jebkādām skaņām, mēs dzirdētu savus sirdpukstus. Tomēr ne visas skaņas cilvēkam ir patīkamas un veselīgas. Mūsdienu pasaulē viens no vides piesārņojuma veidiem ir skaņas jeb trokšņu piesārņojums. Vides pārsātinātība ar trokšņiem var ietekmēt cilvēka dvēselisko līdzsvaru, organisko veselību, orientēšanās spēju, samazināt kritiskā prāta reakcijas asumu un notrulināt vajadzību pēc izvēlīgās attieksmes.
Troksnis ir nelabvēlīgas, traucējošas visu veidu skaņas gaisa vidē, kas rada diskomfortu un traucē akustisko komunikāciju. Ir dažādi trokšņa veidi, kā, piemēram, sadzīves troksnis, kas ir troksnis, kas ir brīvdabas koncertos, diskotēkās, motosporta sacensībās, iekštelpās, ko rada ventilācijas sistēmas, mājas ierīces un aparāti, dzīvokļu kaimiņi. Mani, personīgi, visvairāk traucē troksnis, ko rada kaimiņi remontējot dzīvokļus, vakaros un pa nakti klausoties skaļu mūziku. Vēl viens no trokšņa veidiem ir darba vides troksnis, kas ir viens no visizplatītākajiem darba vides kaitīgajiem faktoriem. Trokšņa avoti darba vidē ir dažādas rūpniecības iekārtas un procesi, kuru emitētās skaņas atstarojas no grīdām, griestiem un citām iekārtām. Troksni rada arī materiālu un produktu pārvietošanas procesi. Darba vides troksnis bieži vien izrādās par iemeslu tam, kāpēc cilvēka veselība pasliktinās. Ilgstoši strādājot trokšņainā vidē, cilvēki var sabojāt savu dzirdi. Kā vēl vienu no trokšņa veidiem, varu minēt, brīdinājuma skaņas, ko izmanto civilajā aizsardzībā, lai brīdinātu iedzīvotājus par draudošajām briesmām. Šāds trokšņa veids uztrauc cilvēkus.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация