Dabīgā ābolu sula ir dzēriens, kam ir īpaša patērētāju grupa. Pēc tam, kad tika novēroti vairāki saindēšanās gadījumi ar patogēnajiem mikroorganismiem, kas radās neapstrādātajā sulā, ASV tika aizliegta neapstrādātās sulas tirdzniecība. Tas radīja satraukumu dabīgās sulas ražotājos, baidoties zaudēt savus klientus. Tādēļ alternatīva apstrādes metode, kas nerada siltumu un saglabā produkta dabiskās sensorās īpašības un termiski jutīgas sastāvdaļas, ir īpaši nozīmīga, jo patērētāji šodien pieprasa minimāli apstrādātus produktus. Ultravioletais starojums ļauj daļēji saglabāt termiski jutīgās produktu sastāvdaļas, piemēram, C un B grupas vitamīnus. Diemžēl ūdenī šķīstošais C vitamīns ir jutīgs arī pret gaismu, tādēļ UV apstrādē tikai novēroti šī vitamīna zudumi, tomēr zudumi nebija lielāki kā termiski pasterizētā sulā.
Hanovia kompānija piedāvā UV starojuma tehnoloģiju risinājumus pārtikas ražotājiem (skatīt 1. att.). Hanovia Ultraviolet piedāvā dezinfekcijas sistēmas bez ķimikāliju izmantošanas, piemēram, ūdens, gaisa, un virsmu apstrādei dažādās pārtikas nozarēs, piemēram, bezalkoholisko dzērienu, alus, piena pārstrādes, gaļas, svaigu dārzeņu un augļu, sulu un vīna ražotājiem
…