Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:317591
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1905.-07. gada revolūcijas cēloņi meklējami tālaika vispārējā strādnieku neapmierinātībā ar cara valdību, ar tās darbību un nožēlojamajiem darba apstākļiem. Par tiešu revolūcijas sākumu uzskatāmi 9. janvāra notikumi Pēterburgā, kad pēc cara pavēles tika apšauti mierīgās demonstrācijas dalībnieki – proletārieši un šis no tikums vēsturē iegājies ar nosaukumu „Asiņainā svētdiena”.
Strādnieki demonstrāciju ceļā centās panākt, lai cara valdība uzlabo proletāriešu nožēlojamos darba apstākļus – palielina algas, samazina darba stundas un intensitāti. Šādas prasības var pielīdzināt Romas impērijas laikā izputināto zemnieku prasībām, kad viņi senātam pieprasīja maizi un izpriecas, kas patiesībā ir diezgan nožēlojamas, ņemot vērā 19. 20. gs. mijā pieaugošo konkurenci, šāda veida prasības varēja izvirzīt tikai mazizglītotas būtnes.
Šo proletārā pūļa nožēlojamo stāvokli veiksmīgi izmantoja sociāldemokrāti. Viņi pauda pūlim savas domas un mudināja sacelties pret caru, kurš valsti bija novedis līdz vispārējam kraham, pilnīgai atpalicībai un valsts degradācijai, jo šeit vēl joprojām valdīja muižniecība - zemniekiem bija jāmaksā klaušas un zemnieki tika ierobežoti ar lielajām nodevām un īres maksām. Nonākuši izmisumā cilvēki bija viegli manipulējami, piesolot viņiem maizi un izmaiņas „darbalikumā”, ja tiks gāzta Krievijas cariskā valdība. Un neizglītotais pūlis pakļāvās.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1341708
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация