Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Vai pedagoģiskās attieksmes humanizācija un demokrātiskuma principu ievērošana ir cēlonis bērnu visatļautībai

     

    Эссе2 Педагогика

2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:807637
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 09.05.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Iepriekšējā skola, ar tās autoritārismu un liekulību, birokrātisko vienaldzību pret bērnu ir radījusi vairākas paaudzes, kurām liegta demokrātiska un tiesiska kultūra. Formālisms izglītības jomā, dogmatisms un birokrātija audzināšanā ir radījis cilvēkus bez cerībām uz pašapliecināšanos, pašpilnveidošanos, bez motivācijas mācībām, darbam un jaunradei.
Sabiedrībai ir nepieciešama jauna izglītības kvalitāte caur humanizāciju un demokratizāciju. Tomēr mēs nedrīkstam aizmirst par atbildību, jo skolēnu personības brīvība var kļūt destruktīva. Mācības, kuras orientētas uz skolēnu tiek vērtētas pretrunīgi tāpēc, ka strauji pieaug kritizēšana, radikālisms, izpratne par normām. Mēs esam ieslīguši otrā galējībā – anarhismā. Diemžēl gan skolēni, gan pieaugušie ir aizmirsuši, ka demokrātija un humānisms nozīmē ne tikai personības brīvību un tiesības, bet arī pienākumus un atbildību.
Vecāku attieksme pret skolotājiem, kā pret monstriem slēpjas padomju laiku pedagoģijas sistēmā. Atceroties bērnībā piedzīvotās represijas viņi pedagogus uztver kā vienīgos vaininiekus bērnu nesekmībā, agresīvajā uzvedībā. Vecāki piemirst savu atbildību, kā arī savu pienākumu audzināt un motivēt bērnu. Lai nerastos visatļautība, ir nepieciešams sadarboties vecākiem un skolotājam, skolotājam un bērniem, vecākiem un bērniem. Šī ir trīsvienība, bez kuras nevar pastāvēt īsta humānā pedagoģija un demokrātija. Humānā pedagoģija nav naida pedagoģija, līdz ar to tā jau automātiski izslēdz visatļautību. Visatļautība rodas no nepareizas demokrātijas interpretācijas, no tā, ka atceroties savas tiesības, aizmirstam par saviem PIENĀKUMIEM.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1339010
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация